bilder från gårdagens fika

Igår spontanåkte Carl till oss i Göteborg! Vi möttes upp vid stationen och begav oss sedan till Språkcaféet, ett fik som vi tänkt gå till ett tag men så har det inte blivit av. Ja, mer om det kan ni se i videon i inlägget nedan! Vi trotsade solen som var gömd bakom molnen och satte oss på uteserveringen (det var varmt ändå och solen sa hej till oss då & då). Efteråt gick vi till myrorna, där Marie fick en socker+koffeinkick och bara skrattade och retades, Karin köpte en fin väska med blommor på och Carl letade efter en kostym till studenten. Fint!

språkcafét


efjknes

Om jag får bestämma kommer den här bloggen mestadels bestå av bilder på Karin, tjoho! /Marie

wljdlkeqkl

IDAG SÅGS VI IGEN! Kramades och skrattade och promenerade och tog kort på Karin vid en bubbla och gav småslantar till en klass som sjöng tjusiga vårlåtar och så. Kramades lite till, skrattade ännu mer. Ikväll har vi slingat Maries hår och kollat på Svenska hollywoodfruar, urmysigt.

våren välkomnas varmt

Karin i onsdags

Dagar som denna är Simon & Garfunkel, Bon Iver och gåshud det vackraste som finns.

Det regnar jättemycket. Jättemycket. Då gäller det att kramas och äta mycket bananmuffins för att hålla sig glad. Tyvärr har vi fullt upp med plugg och det blir aldeles för få kramar.

Här sitter istället jag och räknar prickarna på en vaxduk, ser regnet tävla om att hinna först längst fönsterrutorna och fåglarna sväva över ett grått göteborg. Grå himmel, regn och för få kramar gör mig lite lätt nedstämd och jag förgyller det hela med: Lugna kvällar på en ryamatta (För mina spellistor är shuffle är ett vinnande koncept, det är så tråkigt med listor som innehåller tre låtar. Jag vill gärna hinna börja koka teet innan musiken är över)

Imorrn åker Marie ifrån mig fem dagar. Det behövs en hel del choklad för att klara det här.

Karin

suris gladis tröttis

gif maker

Otaliga gånger har det hänt mig att mina vänner blir sura och irriterade på mig för att jag alltid är så positiv och glad. Fast det gör mig inte så jättemycket, jag bara fortsätter le iallafall! Imorse ville Karin att jag skulle vara lika sur som hon, men det ville inte jag (även om den surpuppan gjorde allt för att provocera mig, ja hon sa tillochmed så elaka saker att jag fällde en tår i smyg). Puss!

come one come one touch me babe



En sak jag älskar är små kryptiska meddelanden och street art. När jag ser stickning runt exempelvis en lyktstolpe skiker jag av glädje, samma sak som när jag första gången en bild av en fisk vid övergångsstället där jag går i skolan (Linnéplatsen). Åh, samhället behöver verkligen smyckas! Meddelandena på bilderna ovan fick mig att tänka till. I Jönköping vill jag minnas att det stod "politik är ett skådespel" på ett ställe. Gött, som man säger här i Göteborg.

Marie

vårsol

Att jag tar på mig ännu ett blogguppdrag är lite det samma som att gräva lattemorsornas egen grav, en utav mina få svagheter är just att hålla bloggar vid liv. Men saken är den att jag så gärna vill vara en del utav alla plan av Maries liv, även det elektroniska. Förresten tycker jag det är ypperligt underbart att ta del utav alla fikor, solstrålar och dimmiga dansnätter.

Idag har jag varit hemma i Uddevalla och pratat om pojkar, kyssnar och framtiden i solen på kungstorget. Jag har även promenerat längst ett fruset hav. Nu gör jag det jag det jag är bäst på, myser. Med mamma, te och varma mackor.

Egentligen är jag ledig från skolan denna veckan för att pyssla med eget arbete. Vi har en supertråkigavanceradargumentationsuppgift att göra. Men när jag tänker på det så får jag en sån dum klump i magen, då tänker jag på något roligare så att den försvinner.

Här är en liten bild som jag tog på en man som promenerade längst det frysta havsvattnet.


Karin

 


sol/målerier/saknad

Solen har lyst så himla gott idag, men jag har varit inlåst i skolan (läser internationella relationer på GU). Åh, om Karin varit i Göteborg nu hade vi kunnat lapa de sista solstrålarna tillsammans! Hon är som en katt - lyckas alltid hitta de varmaste platserna. Nä, medan hon myser med sin mamma i Uddevalla lyssnar jag på musik (klicka på bilden för att höra en finfin låt), pluggar på inför tentan och saknar min familj. Jag har inte varit hemma sedan jul, åh. Om två veckor åker jag hem igen, det blir fint! BD-fest och släktkalas står på listan (och hemskt mycket gos med hunden och kaninen).

tjoflöjt, från Marie

på tal om kärlek:

Följ min blogg med bloglovin

Hej främling!

Välkomna till oss, Marie och Karin, två bästa vänner som fann varandra i höstas då Marie flyttade till Göteborg. Här kommer vi recensera våra timlånga fikor, skriva om (och lägga upp bilder på) våra nätter fyllda med dimmig dans, om musik, filmer, vädret, mat, vänner och ja, helt enkelt det som faller oss in för stunden. Inga krav, bara kärlek. Göteborg i våra hjärtan.


Här är vår första videocaférecension, på Le Petit Café med Sara:
Le Petit café ligger på Haga nygata i Göteborg.

Sara och Karin
Marie


Puss!



ps. Du får ha överseende med att designen inte är särskilt fin än - men sådana världsliga saker orkar vi inte ordna nu. En djupare presentation av oss lattemorsor kanske kommer en annan dag, men så länge får du lära känna oss så gott du bara kan ändå. Känn dig varmt välkommen på en fika! ds.

RSS 2.0